Magiens fald

Magiens fald

For nogle århundrede siden manifesterede den onde Tharizdun, det Evige Mørkes gud, sig på øen Mulgan. Her åbnede han en portal til afgrundens uendelige lag, og fremmanede en hær af dæmoner for at tilintetgøre verdenen.

Mange af de øvrige guder trådte straks til, og i et episk slag besejrede de Tharizdun og forviste ham til hans evige fængsel. I slaget lykkedes det næsten Tharizdun at omhylde guderne Pelor, Heironeous og Corellon i det evige mørke, men Boccob, gud for magi, udløste al sin kraft for at forhindre det. Da det skete blev der udløst en chokbølge i vævet; den kraft som former al magi. Denne chokbølge kunne dødelige ikke håndtere, og alle der var afstemt med vævet faldt øjeblikket livløse om. Hårdest ramte det højelverne og dværgene, som alle lærte om magi i en tidlig alder, men også en lang række andre væsner – mest nævneværdigt drager.

Før Magiens Fald var magi vidt udbredt blandt især elvere og dværge. Disse lærte generationer op tæt forbundet med magien. Næsten intet var dokumenteret, så da alle disse skabninger døde fra den ene dag til den anden gik utrolige mængder viden tabt. Godt et årti senere blev Boccobs Diciple grundlagt, til at opsnuse og administrere alt magisk.

Magiens fald

testestest thorkil_burup